KIT Information & Library Services

U bent hier: Home » KIT INFORMATION & LIBRARY SERVICES

KIT Information & Library Services

Sluiting ILS en KIT Bibliotheek

Om drastische rijksbezuinigingen het hoofd te bieden is het KIT bezig met een ingrijpende reorganisatie. Een van de gevolgen daarvan is dat de Afdeling Information & Library Services (ILS) is opgeheven. Naast de vele bibliotheek- en informatiediensten op maat zijn ook de door ILS ontwikkelde trainingen en adviesdiensten op het gebied van informatiemanagement gestopt. Voor Search4Dev (een door KIT ILS ontwikkelde online bibliotheek voor digitale publicaties van Nederlandse ontwikkelingsorganisaties) zoekt het KIT nog een oplossing.

Ook de KIT Bibliotheek is per 1 augustus 2013 voorgoed gesloten. Het KIT stelt alles in het werk om de unieke bibliotheekcollectie goed over te dragen en in de toekomst, weliswaar op een andere locatie, voor het publiek toegankelijk te houden. Het koloniale erfgoed gaat naar de Rijksuniversiteit van Leiden en op 31 oktober 2013 is duidelijk geworden dat het grootste deel van de overige collectie naar de Bibliotheca Alexandrina (Egypte) gaat.
Actuele informatie vindt u bij "Nieuws over KIT Bibliotheekcollectie".

Bezoekers en klanten van de KIT Bibliotheek kunnen vanaf 1 augustus a.s. geen gebruik meer maken van de gehele bibliotheekcollectie, zoals de bibliotheekcatalogus, e-tijdschriften, externe wetenschappelijke databases, erfgoed-website, Kaartenzaal, Koloniale kaarten en de Leeszaal. De meeste KIT Portals and Dossiers (only English) zijn ook afgesloten. 

De reorganisatie is noodzakelijk omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken stopt met de structurele financiering van het instituut. Eerder al viel het doek voor het KenniscentrumTropenmuseum en het Tropentheater. De kennisafdelingen en het Tropenmuseum (incl. TropenmuseumJunior) gaan door. Een KIT in afgeslankte vorm biedt een gezond toekomstperspectief. Lees meer over de reorganisatie ...

Kennisafdelingen continueren
De KIT kennisafdelingen op het gebied van duurzame economische ontwikkeling, gender, gezondheid en educatie, biomedisch onderzoek, interculturele communicatie en management gaan door en zetten alles op alles om het vanaf 2016 zonder structurele overheidsfinanciering te kunnen stellen.