Informatiediensten

U bent hier: Home » INFORMATIEDIENSTEN

Informatiediensten

Het KIT biedt een aantal informatiediensten online, zoals de Tropenmuseumcollectie. Diverse KIT-publicaties weerspiegelen onze onderzoeksactiviteiten.

KIT Bibliotheek gesloten per 1 augustus 2013

Het KIT is bezig met een ingrijpende reorganisatie die onder meer tot gevolg heeft dat de KIT Bibliotheek per 1 augustus 2013 haar deuren voorgoed heeft moeten sluiten, waardoor klanten geen gebruik meer kunnen maken van de collectie van de bibliotheek, de Leeszaal, de Kaartenzaal en de (digitale) catalogus. Ook de afdeling Information & Library Services (ILS) is opgeheven met als gevolg dat de informatieproducten, zoals de KIT Portals en de Dossiers niet meer beschikbaar zijn voor het publiek. Externe databases en (digitale) tijdschriften, landkaarten en de erfgoedsite met het gedigitaliseerde koloniale erfgoed zijn niet meer toegankelijk. ILS geeft geen trainingen en adviesdiensten meer op het gebied van informatiemanagement. Alle bibliotheek- en informatiediensten op maat zijn gestopt.  

De laatste stand van zaken over de KIT Bibliotheekcollectie...
Het KIT stelt alles in het werk om de unieke bibliotheekcollectie goed over te dragen en in de toekomst, weliswaar op een andere locatie, voor het publiek toegankelijk te houden. Hierover zijn gesprekken gaande met diverse partijen. De reorganisatie is noodzakelijk omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken stopt met de structurele financiering van het instituut. Eerder al viel het doek voor het Kenniscentrum Tropenmuseum en het Tropentheater. Het Tropenmuseum en de kennisafdelingen gaan door. Een KIT in afgeslankte vorm biedt een gezond toekomstperspectief.

Kennisafdelingen continueren

De kennisafdelingen op het gebied van duurzame economische ontwikkeling, gender, gezondheid en educatie, biomedisch onderzoek, interculturele communicatie en management gaan door en zetten alles op alles om het vanaf 2016 zonder structurele overheidsfinanciering te kunnen stellen. Tot die tijd is een overgangsfinanciering toegezegd. 

Recente publicaties

KIT publiceert boeken en artikelen die onze onderzoeksactiviteiten en deskundigheid weerspiegelen. De meeste publicaties zijn via deze site te downloaden of te bestellen via KIT Publishers.

Recente boeken (in het Engels of Frans)
Recente artikelen (in het Engels of Frans)