80ste Havendiner bij KIT Royal Tropical Institute

News

Maandagavond 3 juli vond het alweer tachtigste havendiner plaats in café De Tropen, in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Dan zijn ruim 8800 maaltijden geserveerd en aten en dansten ruim 7000 nieuwkomers  met 1760 Nederlanders. Deze bijzondere avond waren de vrijwilligers vrijwel allemaal medewerkers van het KIT, een instituut dat van oudsher betrokken is met alle denkbare culturen, of van de duurzame organisaties die in het pand werkzaam zijn.

Programma
De avond ging van start met een speciaal programma, waarbij praktische handvatten voor interculturele bewustwording centraal stonden. Dit werd georganiseerd door KIT Intercultural Professionals, die zich toeleggen op het samenbrengen van interculturele contacten. “Praktijkvoorbeelden van KIT en huurders als DELITELABS gaven duidelijk het HOE aan. Er warden voorbeelden van activiteiten m.b.t. nieuwkomers en statushouders gegeven om direct mee te nemen op de (werk)vloer. Een goede introductie voor een waardevolle avond van interculturele uitwisseling.” zegt Jader Franklim Pinto, Managing Director van Intercultural Professionals.

Zeven sterren
Bij het diner schoven 100 nieuwkomers, 25 genodigden van Intercultural Professionals, en de vrijwilligers van stichting Havenstraat aan. “Wat bijzonder om een Havendiner nu eens aan tafel mee te maken in plaats van in de keuken te staan zoals ik de afgelopen Havendiners heb gedaan. De vrijwilligers van KIT hebben ons tijdens deze avond waanzinnig verwend en ik heb veel mooie gesprekken gevoerd,“ zegt een vrijwilligster die zich al ruim een jaar inzet als keukenhulp tijdens  de Havendiners.
“Een onvergetelijke avond met heerlijk eten. We waren er echt even uit en het was een geweldige ervaring. Ik geef de avond zeven sterren! ” vertelt een nieuwkomer.