Homepage

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een bijzondere locatie voor al uw congressen en evenementen. Wat ons uniek maakt? Het historische gebouw met prachtige zalen, de persoonlijke aandacht en wie bij ons een event organiseert draagt ook nog eens bij aan een duurzame wereld.

Wij maken namelijk onderdeel uit van het KIT Royal Tropical Institute: een not-for-profitorganisatie die zich inzet voor een duurzame, internationale en interculturele samenwerking. Onze winst komt ten goede aan deze kennisprojecten. Organiseert u een event bij ons? Dan bent u niet alleen verzekerd van een goed verzorgde dag op een fantastische locatie, ook neemt u een stukje verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaam ondernemen.

Van een vergadering in de Bestuurskamer tot een debat in de Koningin Máxima Zaal of een geheel verzorgd diner in de Marmeren Hal: het is allemaal mogelijk. Moderne setting? Met speciale belichting creëren we elk gewenste sfeer. Ons enthousiaste team van event planners staat klaar om met u mee te denken!

Organiseren

Klassiek of juist hypermodern – wij houden wel van diversiteit. Onze kleurrijke congreslocatie zit vol Amsterdamse historie, heeft een lekker eigentijds karakter en 1000m2 meeting-expertise. Ontvang uw gasten in één van de afzonderlijke zalen of boek alle ruimtes in het Koninklijk Instituut voor de Tropen exclusief voor uzelf.

Zalen

Op zoek naar de ideale congreslocatie in Amsterdam? In onze zalen kunt u uw congres of elk ander soort evenement organiseren in de grandeur van de neorenaissance. Wat uw insteek ook is, bij ons krijgt iedere deelnemer inspiratie. Bovendien zijn al onze zalen voorzien van moderne congresfaciliteiten, professionele audiovisuele en ICT-voorzieningen.

Eten & Drinken

Onze Executive Chef Hans Ribbens kookt zoveel mogelijk met seizoen producten van lokale leveranciers – lekker in de buurt en van de buurt. In zijn menu’s vertaalt hij op kundige wijze het internationale en multiculturele karakter van het KIT naar geuren, smaken en culinaire beleving.

Amsterdam Tropen Hotel

Overnacht na een inspirerende dag in het Koninklijk Instituut voor de Tropen, in het naastgelegen Amsterdam Tropen Hotel. De perfecte uitvalsbasis in het groene hart van Amsterdam-Oost. Bovendien draagt een overnachting in het hotel, ook bij aan een betere wereld: de winst van het hotel komt namelijk ten goede aan KIT’s kennisafdelingen!