DELITELABS trekt in bij KIT Royal Tropical Institute

News

Een geïnspireerde groep van vluchtelingen, migranten en young professionals uit het Amsterdamse bedrijfsleven hebben de afgelopen dagen een real-life business case uitgevoerd voor KIT Royal Tropical Institute. De bootcamp is de aftrap van de samenwerking met DELITELABS, een start-up community voor vluchtelingen en nieuwkomers, die zich sinds 1 april gevoegd heeft bij de groeiende community van duurzame ondernemers in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Integratie en innovatie
Door de komst van DELITELABS naar het gebouw van KIT Royal Tropical Institute, streven KIT  en DELITELABS naar optimale samenwerking en integratie van nieuwkomers (vluchtelingen), migranten en mensen uit het bedrijfsleven. Mark Schneiders, directeur KIT Royal Tropical Institute: “Wij zijn verheugd dat DELITELABS zich voegt bij de community van ondernemers die zich richten op duurzame en sociale impact. Zowel DELITELABS als ons gebouw – het Koninklijk Instituut voor de Tropen – bieden een ontmoetingsplaats voor kennisuitwisseling, innovatie en interculturele samenwerking.”

Bootcamp challenges
DELITELABS’ JOYN bootcamps blijken een geschikte manier om ondernemerschap te stimuleren voor de doelgroep met een afstand tot de arbeidsmarkt, en de link te leggen voor samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven. Christof Hawle, directeur DELITELABS: “In de tweedaagse bootcamps zoeken wij met de deelnemers innovatieve oplossingen voor real-life business cases van bedrijven waar wij een partnerschap mee hebben. Deze bedrijven worden zo versterkt op het gebied van innovatie, ondernemerschap en diversiteit.  Daarnaast worden onze workshops gegeven door ervaren professionals uit het Nederlandse bedrijfsleven en de startup wereld.” De bootcamps zijn een waardevolle en inspirerende aanvulling op DELITELABS’ aanbod van workshops en coaching die dagelijks gegeven zullen worden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Vind hier foto’s van de bootcamp.