Gevraagd: Stagiar Sustainable Development Goals (SDGs)

In 2019 gaat de Sustainable Development Goals (SDGs) agenda alweer haar vierde jaar in. Hoewel steeds meer Nederlandse organisaties de visie van een duurzame, gezonde en eerlijke toekomst voor iedereen omarmen valt er nog veel werk te verzetten. Globaal, maar ook zeker in Nederland zelf, is het cruciaal dat vooruitgang moet worden geboekt op issues van klimaat tot gezondheid en genderongelijkheid.

KIT Royal Tropical Institute zet zich de laatste jaren actief in voor het behalen van de doelen – in haar eigen werk en door het faciliteren van partnerschappen rondom de doelen. Het KIT lanceerde onlangs het SDG House initiatief, is co-organisator (en host) van de jaarlijkse SDG Actie Dag en zet zich actief in binnen nationale initiatieven zoals het SDG Charter.
Ter ondersteuning van dit werk zoekt KIT een gedreven master student die zich als stagiair wil inzetten op het bouwen van coalities rond de Sustainable Development Goals (SDG).

De stagair zal zich primair bezig houden met het opzetten en onderhouden van een netwerk van Nederlandse organisaties die zich inzetten op SDG3: Goede gezondheid en welzijn. De focus ligt op het organiseren van een aantal meetings met sleutelpersonen in het Nederlandse bedrijfsleven, academica en publieke sector. Naast het online opvolgen en engageren van participanten kan facilitering van e.g. ad-hoc samenwerkingsverbanden en challenges die zijn afgesproken in meetings een onderdeel van de stage zijn.

Naast coalition-building is er ruimte voor de stagair om binnen het KIT te assisteren bij het ontwikkelen, marketen en piloten van SDG gerelateerde services die organisaties en bedrijven de handvatten geven om eerlijk, inclusief en duurzaam te opereren.

Jij…

  • Bent ingeschreven op een HBO of WO Master opleiding in business, economie, internationale samenwerking of een andere relevante discipline
  • Bent een zelfstarter die energie haalt uit netwerken en community building, zowel of- als online
  • Hebt een passie voor het bijdragen aan oplossingen van grote maatschappelijk problematiek, en hebt bij voorkeur ook al een goede kennis van de SDG agenda
  • Identificeert (business) kansen waar anderen die niet zien en gaat daar actief achteraan
  • Kan zowel in het Nederlands als Engels goed uit de voeten. Frans of andere talen zijn een pre.
  • Bent binnen korte tijd beschikbaar om minimaal 24 uur per week, voor minimaal 3 maanden, je in te zetten

Wat kan je van ons verwachten?

  • Een dynamische multiculturele werkomgeving in een monumentaal gebouw in Amsterdam
  • Een stage vergoeding van 550 eur bruto per maand (op basis van voltijd)
  • Stage begeleiding vanuit de Health unit

Interesse?

Als je interesse hebt in deze positie stuur dan een CV en korte motivatie brief naar o.onvlee@kit.nl

Solliciteren kan tot 14 april 2019