Het Grote Buitenland Debat

News

Corona heeft laten zien dat mondiale gezondheid grote impact heeft op de rest van wereld. In aanloop naar de verkiezingen gaan diverse politici tijdens het Grote Buitenland Debat (24 februari, 17:30 uur) in gesprek over de toekomst van Nederland in de wereld.

Onder leiding van Sophie Derkzen (Bureau Buitenland, VPRO) en onder druk van een schaakklok debatteren zij over drie actuele thema’s, waaronder mondiale gezondheid. Het debat wordt live uitgezonden vanuit Nieuwspoort en is te zien via www.hetgrotebuitenlanddebat.nl.

Promo Video

Ronde 1 - Mondiale Gezondheid

Corona heeft laten zien dat mondiale gezondheid grote impact heeft: we zien nu hoe verweven onze gezondheid is met de rest van de wereld. Moet het anders? Wat is onze visie op mondiale gezondheid? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen recht heeft op gezondheid en welzijn?

Ronde 2 - Klimaat, Landbouw & Natuur

Van de opwarming van de aarde tot het in rap tempo verdwijnen van soorten: de effecten van ons landbouw-, natuur- en klimaatbeleid zie je zowel in binnen als buitenland. De sociale effecten zie je terug in de benarde positie van boeren hier en in ontwikkelingslanden. Hoe zorgen we voor slim beleid dat eerlijk en effectief is? Waar stoppen we de komende jaren ons geld in? Welke lessen zijn er te trekken?

Ronde 3 - Handel & Internationale samenwerking

Ons ondernemerschap en de export van onze kennis brengt ons in alle uithoeken van de wereld. We sluiten handelsverdragen en laten producten maken over de grens. Wat is daarvan de impact? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen daar beter van wordt? Op zoek naar echte welzijnsgroei voor ons allemaal.


Volg het Grote Buitenland Debat

Dutch Global Health Alliance

Het debat is mede mogelijk gemaakt door de Dutch Global Health Alliance, bestaande uit Aidsfonds, Amref Flying Doctors, Cordaid, KIT Royal Tropical Institute, KNCV Tuberculosis Foundation en Wemos. Samen willen wij het bewustzijn in Nederland vergroten over het belang van goede gezondheidszorg voor iedereen – waar ook ter wereld. We pleiten bij de Nederlandse overheid voor beleid dat bijdraagt aan sterkere gezondheidssystemen wereldwijd.