Onderzoek

Uit een onderzoek van Ipsos blijkt Amsterdam hoog scoort op leefbaarheid, fijn om te bezoeken en het een goede stad is om zaken te doen, meldt RTL Z. De hoofdstad stijgt van nummer 13 naar nummer 10. Het is sinds 2013 de enige nieuwkomer in de lijst.

Het onderzoeksbureau vroeg aan ruim 18.000 mensen uit 26 landen: ‘Afgaande op wat je zelf hebt gezien, of van anderen hebt gehoord, welke drie steden zijn dan volgens jou het beste om in te leven, te bezoeken en om zaken in te doen?’

De gehele top 10 is als volgt
1. New York City
2. Abu Dhabi
3. Londen
4. Parijs
5. Tokyo
6. Zürich
7. Sydney
8. Rome
9. Amsterdam
10. Los Angeles

Zaken doen
New York en Abu Dhabi scoren hoog op het gebied van zaken doen, maar lager op leefomgeving. Terwijl dat volgens de respondenten in Parijs juist andersom is. Amsterdam scoort vooral hoog op leefomgeving en bezoeken, deels de reden waarom de stad nu ook in de top 10 staat.

Terugkeerprogramma
Keert u terug naar Amsterdam na lange tijd in het buitenland? Het terugkeren wordt vaak onderschat, terwijl het veel impact heeft op u en uw familie. Neem contact met ons op voor een terugkeerprogramma, zodat u zich snel weer thuis voelt in Amsterdam.

Bron: RTL Z en Ipsos