Training

Cultuursensitieve vaardigheden in de zorg

Wanneer de culturele achtergrond van zorgverlener en patiënt verschilt, is er een grote kans op misverstanden en minder effectieve communicatie tussen beiden. Genuanceerde maar doeltreffende informatieoverdracht en het signaleren en uitvragen van de juiste symptomen zijn belangrijk.

Lees verder…

Understanding the Dutch

Naar een ander land verhuizen kan zowel spannend als stressvol zijn. Bij KIT Intercultural Professionals begrijpen we dat als geen ander. Om u of uw medewerkers een goede start in Nederland te laten maken, hebben we een trainingsprogramma ontwikkeld om u voor te bereiden op werk en leven in Nederland.

Lees verder…

Landen briefing

Informatie en begeleiding over het wonen in het land van bestemming. Persoonlijke consultancy met een intercultureel expert en twee of meer specialisten uit het land waar u naartoe gaat verhuizen. De verschillende invalshoeken zorgen ervoor dat u een beter beeld krijgt van het land. Zo voelt u zich sneller thuis.

Lees verder…

Inzicht in de zakencultuur

Je wordt geconfronteerd met werken in een nieuw land met een andere cultuur. Maar door de hectiek van tevoren heb je niet genoeg tijd gehad om je in te lezen, waardoor je minder gefocust begint. Terwijl het in het internationale zakendoen vandaag de dag het essentieel is om verder te kijken dan culturele stereotypering en tips voor toeristen.

Lees verder…

Kinderen naar het buitenland

Bij deze training staat het kind centraal. Een speciale kindertrainer vertelt samen met landen-experts over het land van bestemming. Vol met leuke feitjes en antwoord op alle brandende vragen van de kinderen, plus emotionele onderwerpen zoals afscheid nemen. Door kinderen serieus te nemen, nemen we ook de zorgen weg die bij het verhuizen naar het buitenland komen kijken.

Lees verder…

Terugkeerprogramma

Een dag intensieve training voor professionals die terugkeren naar hun thuisland, na lange tijd in het buitenland te hebben gewoond.

Lees verder…