U wilt een winnend team samenstellen. Leden van internationale teams of projectgroepen maken dan wel deel uit van dezelfde corporate cultuur, maar elk individueel lid is een product van zijn of haar eigen (landen) cultuur. Dit betekent dat de teamleden verschillen in hun werkwijze of communicatie, of hoe ze aankijken tegen hiërarchische relaties. Een teamlid kan de vergadering uitlopen in de veronderstelling dat er nog keuzes moeten worden gemaakt, de ander kan denken dat alles geregeld is. Culturele verschillen worden nog kritischer wanneer er verschillende teams in verschillende landen werken.

Afgestemd op de leerbehoefte van teams en effectieve samenwerking binnen het team.
De programma’s zijn:

  • Interactief
  • Reflectief
  • Genuanceerd
  • Gebalanceerd tussen theorie en praktijk
  • Ruimte voor casussen en vragen

 

Leden van internationale teams of projectgroepen maken dan wel deel uit van dezelfde corporate cultuur, maar elk individueel lid is een product van zijn of haar eigen (landen) cultuur. Dit betekent dat de teamleden verschillen in hun werkwijze of communicatie, of hoe ze aankijken tegen hiërarchische relaties. Een teamlid kan de vergadering uitlopen in de veronderstelling dat er nog keuzes moeten worden gemaakt, de ander kan denken dat alles geregeld is. Culturele verschillen worden nog kritischer wanneer er verschillende teams in verschillende landen werken.
Het is een voordeel voor de individu binnen het team, het hele team en de organisatie(s) die met ze samenwerken, om misverstanden te vermijden.

Het programma helpt teamleden te reflecteren op de manier waarop ze interactie hebben met andere teamleden of met mensen van een andere culturele achtergrond.
Ze leren over verborgen aannames, percepties en manieren om te communiceren om cultuursensitief te werk te gaan in bepaalde situaties. Ze krijgen praktische tools mee zodat ze goed om kunnen gaan met complexe argumenten.

Zowel diverse teams als teams die gelijksoortig werk doen in verschillende landen.
Werknemers binnen het team en/of het hele team dat de professionele interculturele vaardigheden dient te ontwikkelen om zo de samenwerking te verbeteren.

Co-creatie met onze klanten is van vitaal belang voor onze service, met name in het omgaan met diversiteit en inclusie. Wij vinden oplossingen voor uitdagingen door taboes te ontdekken en uit te schakelen.