DuurEén of twee dagen, afhankelijk van de beschikbaarheid en keuze van het programma
LocatieAmsterdam, Boston, Hong Kong, Shanghai. Overal ter wereld, wanneer u dat wilt. Contact ons over de mogelijkheden.

Verhuizen naar een nieuw land vergt een goede voorbereiding, terwijl u daar lang niet altijd de tijd voor heeft. Afscheidsfeestjes, voorbereiding op de nieuwe baan. U heeft al wat informatie opgezocht online, of iemand heeft u erover verteld. Maar dit is niet zomaar een vakantie. U wilt de beste voorbereiding, want een goed begin is het halve werk.

We nemen u mee buiten culturele stereotypering en het toeristenboekje. Onze landen-experts beantwoorden al uw prangende vragen, en onze intercultureel trainer gidst u door het land van bestemming. Één of tweedaagse intensieve training voor professionals die op het punt staan om naar een ander land te verhuizen om daar te gaan werken.

Informatie en begeleiding over het wonen in het land van bestemming. Persoonlijke consultancy met een intercultureel expert en twee experts uit het land waar u naartoe gaat. Want meerdere perspectieven geven een beter beeld en met deze training voelt u zich snel thuis.

 • Eén of twee dagen, twee of meer consultants
 • Persoonlijke, specifieke informatie, interactief
 • Genuanceerde inzichten
 • Realistische, geautoriseerde informatie
 • Intensief en efficiënt
 • Elk land ter wereld

De interculturele trainer leidt u door het programma, houdt rekening met de persoonlijke omstandigheden en situatie in het land van bestemming. Ook kijkt de trainer naar hoe u het meeste uit een internationale opdracht haalt. Het team van KIT Intercultural Professionals maakt een voor u op maat gemaakte training, met twee of meer landen-experts, die gewoond en/of gewerkt hebben in het land van bestemming. Een combinatie van deze verschillende perspectieven geeft u meer inzicht in de culturele, sociale, politieke en economische situatie.

Oriëntatie interview
Met de interculturele trainer, via telefoon of Skype (duur: 30 min)
Voordat het programma wordt gepland, vraagt de trainer over uw specifieke situatie en stippelt uit wat u nodig heeft. U zult hierdoor ook goed voorbereid zijn om het meeste uit de dag te halen.

Het programma wordt gebouwd op basis van uw voorkeuren en heeft drie delen.

Deel 1: Persoonlijk cultureel bewustzijn
De interculturele trainer put zijn kennis uit:

 • De ervaring van honderden cliënten die voor u een training bij ons hebben gevolgd;
 • Ervaring heeft met het helpen van u en uw partner in het transitieproces;
 • U helpt met het zien van nieuwe perspectieven;
 • Weet hoe u de juiste vragen moet stellen, hoe u het beste kunt luisteren en hoe u het beste advies kunt geven aan collega’s in het land van bestemming.

Deel 2: Perspectief
Een sessie op basis van uw voorkeur, met een landen-expert die:

 • Gewoond en/of gewerkt heeft in het land van bestemming;
 • Relevante, diepgaande kennis over het land, de culturele en sociale situatie en achtergrond.

Deel 3: Wonen in het buitenland en de invloed  hiervan op het dagelijkse leven

 • Dagelijkse leven
  De landen-expert van het land waar u naartoe verhuist deelt zijn of haar perspectief op de cultuur in het land van bestemming. Deze sessie focust zich op hoe mensen wonen, hun sociale achtergrond en hoe dat overeenkomt en verschilt met uw leven nu.
 • Accomoderen
  Praktische tips zodat u zich snel thuis voelt in de nieuwe omgeving. Welke buurt is leuk om te wonen? Waar kun je goed winkelen? Zijn er ook plekken speciaal voor expats? En wat is een goede sportschool?
 • Politiek en economie
  Door de politiek en economie van het land van bestemming te begrijpen voelt u zich sneller thuis. Het helpt met het volgen van het nieuws en het begrijpen van de zorgen van de bewoners van het land. Welke politieke partij is aan de macht? En wat is het beleid? Is er politieke spanning? Hoeveel persvrijheid is er? Hoe is de economie en zijn er veel baankansen? En wat is de positie van vakbonden?
 • Geschiedenis
  Belangrijke momenten in de geschiedenis van het land en de invloed daarvan op het leven nu. Hoe heeft de geschiedenis invloed op de manier van denken van de bewoners van het land? Wat is de geschiedenis van andere bevolkingsgroepen binnen het land?
 • Taal
  Taal en cultuur zijn met elkaar verbonden. Of u de nieuwe taal wilt gaan leren of niet, deze sessie biedt u een inkijk in de taal die u straks veel om zich heen zult horen. Ook geven we belangrijke kenmerken voor interculturele communicatie mee in dit deel.
 • Naar het buitenland met kinderen
  Hoe gaan uw kinderen om met de verhuizing naar het buitenland? Persoonlijke coaching hoe u uw kinderen kunt helpen afscheid te nemen en zich thuis te voelen in het nieuwe land.
 • Culturele hoogtepunten en ontdekkingen
  Elke bestemming heeft zijn eigen eiffeltoren: toeristische trekpleisters die je gezien moet hebben. Waarom is dat culturele hoogtepunt zo belangrijk voor de bevolking? Onze landen-expert geeft tips over deze culturele highlights, zodat u makkelijker de sociale en geografische diversiteit van het land kunt ontdekken.

Extra sessie beschikbaar
Vergaande inzichten van een journalist die gestationeerd is in het land van bestemming. De interculturele trainer regelt een interactieve skype sessie.

Online ondersteuning
Waar u ook bent, wij van Intercultural Professionals zijn hier om u te helpen. Leren stopt niet wanneer wij afscheid van elkaar nemen. Wij kunnen op ieder moment op maat gemaakte online ondersteuning bieden.

Toekomstige expats en hun partners die op het punt staan om naar een ander land te verhuizen. Wij geven de informatie en begeleiding die je nodig hebt. Dus of u nou een doorgewinterde expat bent of je al bekend bent met het land van bestemming: wij geven nieuwe inzichten en informatie. En als als u het land nog niet (goed) kent bieden wij de goede basis die je nodig hebt om je snel thuis te voelen.

Het programma kan één op één gegeven worden, maar als u samen met uw partner verhuist raden we aan om het programma samen te volgen.

 • Programma van één dag: als je basisinformatie en inzichten wilt over het land van bestemming voordat je vertrekt.
 • Het programma van een dag kan gecombineerd worden met Internationaal Zakendoen en partner coaching
 • Uw kinderen kunnen het ‘Verhuizen naar het Buitenland voor Kids’-programma volgen

Intake voor vertrek
Training
Ondersteuning na aankomst

Telefonische intake met de trainer, inlog voor de training, face-to-face training, skype

In ons werk refereren wij aan het TOPOI model.

Informatie en begeleiding over wonen in het land van bestemming
U voelt zich sneller thuis
Antwoord op vragen

 • Duidelijkheid en geruststelling: een realistische kijk op wat de toekomst zal brengen, of u nou alleen of samen met uw familie deze stap maakt.
 • Persoonlijke culturele bewustwording: gereedschap om cultuur-sensitiever te worden en je interculturele vaardigheden te verbeteren.
 • Praktische kennis: informatie om het beste te halen uit uw nieuwe thuis.
 • Beter begrip: inzichten zodat u zich aan het einde van de training zelf ook een landen-expert voelt.

Jaarlijks geven we sessies aan meer dan 400 deelnemers van allerlei verschillende multinationals, zoals Philips, G-star en Vopak. Ze beoordelen ons vervolgens keer op keer zeer goed.

KIT Intercultural Professionals werkt met een pool van meer dan 350 landen-experts van elk land in de wereld. We maken deel uit van een internationaal kennisinstituut in Amsterdam en hebben een kantoor in Boston. Wij kunnen voor elk land een cultuurtraining geven.