Kinderen vinden het niet altijd leuk om naar het buitenland te verhuizen. De verhuizing is niet hun keuze, waardoor ze zich soms machteloos voelen. Waarschijnlijk vinden ze het moeilijk om dat met u te bespreken, daarom willen wij van KIT Intercultural Professionals ze graag helpen het land van bestemming beter te begrijpen.

Programma van een dag om kinderen voor te bereiden op de verhuizing naar het buitenland
Een introductie van het land van bestemming voor uw kinderen, met een speciale kindertrainer en landen-experts. Vol leuke weetjes en het antwoord op brandende vragen, plus emotionele kwesties zoals hoe gedag te zeggen. Door kinderen serieus te nemen maken ze zich na deze training niet meer zorgen over het verhuizen.

Welkom
Ontmoeting met de trainer en horen wat er die dag gaat gebeuren

Feitjes vinden
Samen met de trainer ga je op zoek naar informatie over het land, en leer je alles dat je wilt weten.

Vraag de expert
Een expert uit het land waar je naartoe gaat komt vertellen over het land en alle leuke dingen die je daar kunt doen als kind.

Hoe omgaan met je gevoelens
Naar het buitenland verhuizen is super cool. En verdrietig, en eng. De trainer vertelt je hoe dit voelt en wat je kunt verwachten. Hoe het is om afscheid te nemen van je familie en vrienden, hoe je contact blijft houden en hoe je gewend raakt aan een nieuwe school en nieuwe vrienden.

Koken
Hoe smaakt het eten uit het land waar je naartoe gaat verhuizen? Hier kom je maar op een manier achter: door het zelf te koken! En jij en je ouders kunnen het lekkere resultaat zelf proeven.

School, taal, muziek
Je gaat naar een nieuwe school. Weer cool, maar toch ook eng. Hoe meer je weet, hoe minder zorgen je je maakt. Je trainer vertelt wat je kunt verwachten. Ook leer je een aantal woorden uit het land waar je naartoe gaat verhuizen en je hoort hoe de muziek klinkt.

Quiz voor je ouders
Van alles wat je hebt geleerd maak je vervolgens een quiz voor je ouders: weten zij net zoveel als jij?

Natuurlijk wilt u als ouder het beste voor uw kinderen en maakt u zich zorgen over hoe zij omgaan met de verhuizing naar het buitenland. Ons kinderprogramma helpt u om deze zorgen opzij te zetten, omdat uw kinderen een dag persoonlijke begeleiding van ons krijgen. Het kind weet nu hoe het afscheid moet nemen, waardoor jullie als gezin het beste uit jullie avontuur kunnen halen.

Een dag vol met leuke weetjes en activiteiten. Het programma vindt tegelijkertijd plaats met het programma van de ouders.

Fun facts over het land van bestemming
Koken, knutselen en het maken van een quiz voor papa en mama
Leren omgaan met gevoelens, gedag zeggen en contact houden
Een VIP-bezoek aan het Tropenmeusum (als het programma in Amsterdam plaatsvindt)

Kinderen voelen zich zekerder over de verhuizing en verschuiven hun focus van zorgen maken naar positief denken over het nieuwe land. Door te vertellen wat ze kunnen verwachten en te praten over hun gevoelens, voelen ze zich zekerder.

Ouders weten nu dat hun kinderen nu beter om kunnen gaan met de emoties van afscheid nemen, en weten beter hoe ze nieuwe vrienden moeten maken en wennen aan de nieuwe omgeving.