U verhuist naar een ander land door het werk van uw partner. Dat betekent dat u ook aan een nieuw leven begint. U heeft de bestemming niet zelf uitgezocht, en u offert veel op voor de nieuwe baan van uw partner. Misschien zelfs uw eigen carriere.

Advies van onze ervaren specialist helpt u met het uitstippelen van uw plan, zodat u ook goed voorbereid begint aan het nieuwe avontuur – en daarbij geen kans onbenut laat.

Persoonlijke voorbereiding voor mensen die naar een ander land verhuizen door het werk van hun partner. Een face-to-face module met optionele online support.

Consultancy met een specialist die ervaring heeft met het leven als expat. Op maat gemaakte carriere coaching. Onmisbare inzichten en praktische informatie zodat u zich snel thuis voelt in het nieuwe land. Gefaciliteerd door een intercultureel expert.

Onze op maat gemaakte module van 1,5 uur bevat:

  • actuele, genuanceerde inzichten
  • realistische informatie
  • praktisch gereedschap
  • kan over elk land ter wereld
  • e-learning support

U verhuist naar een ander land door het werk van uw partner. Dat betekent dat u ook aan een nieuw leven begint. U heeft de bestemming niet zelf uitgezocht en u offert veel op voor de nieuwe baan van uw partner. Misschien zelfs uw eigen carriere. Uw partner heeft een pad uitgestippeld, en het is aan u of u dat ook doet. Advies van onze ervaren specialist helpt u met het uitstippelen van uw plan, zodat u ook goed voorbereid begint aan het nieuwe avontuur – en daarbij geen kans onbenut laat.

Belangrijke onderwerpen in uw leven:
Een vader of moeder zijn, uw baan, sociale leven, vrijwilligerswerk, hobby’s – afhankelijk van wat belangrijk voor u is, bespreken wij de verwachtingen en veranderingen die u gaat ervaren.

Sociale en professionele netwerken
Een sociaal netwerk opbouwen is cruciaal als u zich thuis wilt voelen in het nieuwe land. Of dat nou een sociaal of professioneel netwerk is, onze landen-expert weet er alles van en vertelt over zijn of haar eigen ervaringen en die van anderen, plus individueel advies over de persoonlijke situatie.

Werk of andere alternatieven
We praten over de mogelijkheden voor u om een baan te vinden in het land van bestemming. U kunt bijvoorbeeld een eigen bedrijf beginnen in het land waar u naartoe gaat, maar ook studeren of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Wij zullen u op weg helpen en samen uw ambities bespreken.

Online hulp
Coaching na aankomst in het land van bestemming is zeer waardevol: daar komt u in praktijk tegen wat u door onze training had verwacht. Wij kunnen op elk gewenst moment aan online coaching doen, waar u ook bent: wij zijn hier om u te helpen.

Voor de partner:

  • Uitgerust: u bent goed geïnformeerd en weet wat u te wachten staat.
  • Ondersteunend: uw zorgen zijn weggenomen. Daardoor kunt u uw leven in het nieuwe land beter gaan inrichten.

Voor de opdracht/baan

  • De partner van de werknemer is toegewijd aan de verhuizing omdat deze een duidelijker en positiever beeld heeft van het eigen vooruitzicht. Het stel staat achter de keuze om te verhuizen, wat ten goede zal komen in het werk van de werknemer.

KIT Intercultural Professionals werkt met een pool van meer dan 350 landen-experts van elk land in de wereld. We maken deel uit van een internationaal kennisinstituut in Amsterdam (Koninklijk Instituut voor de Tropen) en hebben een kantoor in Boston. Wij kunnen voor elk land een cultuurtraining geven.