DuurÉén dag
Voor wieExpats/internationals die net in Nederland zijn komen wonen en meer inzicht in de cultuur willen krijgen
WanneerNeem contact met ons op voor de komende data
LocatieKoninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Mauritskade 64, Amsterdam

Naar een ander land verhuizen kan zowel spannend als stressvol zijn. Bij KIT Intercultural Professionals begrijpen we dat als geen ander. Om u of uw medewerkers een goede start in Nederland te laten maken, hebben we een trainingsprogramma ontwikkeld om u voor te bereiden op werk en leven in Nederland. Deze ééndaagse training is speciaal ontwikkeld voor buitenlandse werknemers die in Nederland komen werken. De training combineert informatie over effectief communiceren met Nederlanders en brede selectie met informatie over het land.

Het programma bevat informatie over de Nederlandse samenleving, geschiedenis, politiek, geografie en vrijetijdsbesteding. Er wordt ook aandacht geschonken aan de consequenties van het expat leven: de zogenoemde ‘cultuurshock’ en het hebben van heimwee. De training is interactief en persoonlijk, en de trainer neemt de tijd om ook de persoonlijke vragen van de deelnemer te beantwoorden.

Een dag Understanding the Dutch bestaat uit:

  • Welkomstpraatje, introductie van alle deelnemers
  • Cultuurshock/heimwee
  • Nederlandse ontwikkelingen in een vogelvlucht (geschiedenis, politiek, economie, milieu en mensen)
  • Nederlands gedrag en zakencultuur
  • Praten over uitdagingen en praktische zaken die bij het expat bestaan in Nederland komen kijken

Inzicht in de cultuur van het land
Verhuizen naar een nieuw land vergt een goede voorbereiding, terwijl u daar lang niet altijd de tijd voor heeft. Afscheidsfeestjes, voorbereiding op de nieuwe baan. U heeft al wat informatie opgezocht online, of iemand heeft u erover verteld. Maar dit is niet zomaar een vakantie. U wilt de beste voorbereiding, want een goed begin is het halve werk.

  • Inzicht in de Nederlandse cultuur en samenleving
  • Inzicht in het verschil tussen het land waar de deelnemer vandaan komt en Nederland
  • De invloed van cultuurverschillen op het dagelijks leven
  • Effectief communiceren met Nederlanders op werk en in het dagelijks leven.

 

Jaarlijks geven we sessies aan meer dan 400 deelnemers van allerlei verschillende multinationals, zoals Philips, G-star en Vopak. Ze beoordelen ons vervolgens keer op keer zeer goed.