Interview De Dikke Blauwe: ‘Onze impact is veel groter dan we zelf soms beseffen’

Interview

Voor het decembernummer van De Dikke Blauwe, het opiniemagazine over ‘goed geven & investeren’, werden Mark Schneiders, CEO, en Lindy van Vliet, Head of Knowledge, geïnterviewd.

Zij spraken over wat er de laatste jaren binnen het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is gebeurd. Over hoe mensen samenkomen en kennis delen voor een duurzamere wereld. Over studenten die komen studeren bij KIT en daarna bij terugkeer helpen hun gemeenschap te veranderen. Maar ook over het SDG House en dat het monumentale KIT-gebouw van het gas af gaat. Zoals Lindy van Vliet in het tijdschrift zegt: ‘Onze impact is veel groter dan we zelf soms beseffen’.

Lindy van Vliet en Mark Schneiders

KIT Scholarship Fund

De Dikke Blauwe geeft ook aandacht aan het KIT Scholarship Fund, een fonds opgericht door het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Het KIT Scholarship Fund steunt gezondheidswerkers uit ontwikkelingslanden zodat zij een Masters opleiding Internationale Gezondheid aan het KIT kunnen volgen. Hierdoor wordt het voor hen mogelijk een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheidssystemen in hun eigen land en wereldwijd.