KIT slaat nieuwe weg in met Amsterdam Tropen Hotel

News

Vanaf 1 januari 2015 wijzigt KIT de naam van haar eigen hotel in Amsterdam Tropen Hotel. Deze keuze past in de nieuwe strategie van het KIT om het hotel, de vergaderfaciliteiten en kantorenverhuur beter aan te laten sluiten bij de core business van het KIT die zich richt op duurzame internationale en interculturele samenwerking.

Samenwerking

Amsterdam Tropen Hotel heeft zich aangesloten bij de onafhankelijke hotelgroep Worldhotels, een keten met wereldwijd 500 hotels in het vier en vijfsterren segment. Amsterdam Tropen Hotel wordt bijgestaan door de Xelat Group uit Maastricht. De samenwerking tussen Amsterdam Tropen Hotel, Worldhotels en de Xelat Group, heeft tot doel de kwaliteit, service en markpositie te verbeteren.

Begin 2015 wordt er een update en renovatieprogramma doorgevoerd van het in- en exterieur van het hotel, waardoor het hotel op een viersterrenniveau wordt gebracht. Dit sluit heel goed aan bij onze congres- en vergaderfaciliteiten in het KIT hoofdgebouw. De veranderingen hebben geen gevolgen voor de medewerkers.

Mark Schneiders, CEO Koninklijk Instituut voor de Tropen: “Afgelopen periode heeft de KIT organisatie een enorme omslag gemaakt. Dit zorgt voor dynamiek en leidt tot inspiratie en creativiteit die vervolgens de basis vormen voor nieuwe concepten. Het KIT richt zich op duurzame internationale en interculturele samenwerking. Dit doen wij door bedrijven, organisaties en mensen met dezelfde passie en gedrevenheid op het gebied van internationale duurzame ontwikkelingen samen te brengen en hen een community te bieden. Hierbij spelen de gebouwen en het hotel een belangrijke rol. Het KIT beschikt naast het hotel over unieke congres- en vergaderfaciliteiten. Daarnaast bieden wij aan bedrijven, organisaties en mensen met dezelfde passie op het gebied van internationale duurzame ontwikkelingen de gelegenheid om zich te vestigen in ons gebouw aan de Mauritskade.”

Rob van der Beek, Senior Director Hotel Development Worldhotels: “Amsterdam Tropen Hotel is een fantastische aanvulling op ons bestaande Worldhotels portfolio in de stad Amsterdam. De prachtige vergader- en congresfaciliteiten van het KIT gecombineerd met een gerenoveerd hotel product passen uitstekend binnen ons internationale netwerk van unieke individuele hotels en onze strategie om naast de individuele gast ons nog meer op de meeting- en congresmarkt te richten.”

Benoit Wesly, President Xelat Group: “Wij voelen ons bijzonder vereerd dat men ons heeft gevraagd om Amsterdam Tropen Hotel te mogen adviseren en begeleiden en hebben alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking.”

Voor de PERS
————————————————–

Contact
Koninklijk Instituut voor de Tropen
Paul Kotvis, Head Real Estate & Facilities a.i. en directeur KIT Hotel BV
M: 06-53915356 E: p.kotvis@kit.nl

Over KIT

Het KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen) is een not-for-profit kennis en expertise organisatie voor internationale en interculturele samenwerking. KIT’s doel is om innovatieve en praktische oplossingen te bieden aan internationale handelsketens in voornamelijk lage en middelhoge inkomenslanden. Ons werk omvat het gebied van onderzoek, advies, opleidingen en trainingen voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, regeringen en studenten, met specifieke nadruk op verbetering van de gezondheidszorg en bevordering van duurzame economische, sociale, interculturele en organisatorische veranderingen.

Over Worldhotels

Worldhotels is een exclusieve collectie van ‘s werelds meest unieke onafhankelijke hotels. Onder de vlag “Unieke Hotels voor Unieke Mensen”, heeft de hotelketen nu 500 hotels in meer dan 250 bestemmingen en 65 landen wereldwijd. De missie van het bedrijf, al bijna 40 jaar lang, is om zakelijke en recreatieve reizigers een gemakkelijke, toegankelijk aanbod aan accommodatiemogelijkheden te bieden, met de nadruk op hotels met karakter en onderscheid. Worldhotels’ gasten profiteren van een uitgebreid portfolio aan samenwerkingen, inclusief frequent flyer programmes van de 19 ‘s wereld grootste internationale vliegtuigmaatschappijen, inclusief Air France/KLM, United Airlines Cathay Pacific en Lufthansa. Worldhotels geeft individuele hotels de collectieve kracht van een sterke, wereldwijde hotelketen welke nog steeds de individuele kracht van een sterk karakter en een unieke identiteit stimuleert.

Over Xelat Group

Xelat Group, gevestigd in Maastricht, exploiteert Golden Tulip Apple Park Maastricht met 166 kamers alsmede Derlon Hotel Maastricht met 50 kamers. In Israël is Xelat betrokken bij het management en de exploitatie van Braaf Catering. Xelat Hospitality & Management Consultancy heeft met het Amsterdam Tropen Hotel haar eerste schreden in Amsterdam gezet.