KIT en opleidingen

KIT is een not for profit organisatie die al meer dan honderd jaar aan capaciteitsopbouw, duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding werkt. Door middel van onderzoek, advies en onderwijs draagt het KIT bij aan de verbetering van de gezondheidszorg en de bestrijding van tropische ziekten in lage en midden inkomenslanden.

Opleidingen

KIT geeft een breed aanbod aan opleidingen in Nederland en daarbuiten op het gebied van gezondheid, gender en duurzame ontwikkeling.
In samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam organiseert KIT twee internationale Master programma’s en een groot aantal korte postuniversitaire cursussen.

De KIT opleidingen spelen in op actuele ontwikkelingen op gezondheidsgebied in de wereld en staan bekend om de praktische toepasbaarheid van de lesstof, de multidisciplaire aanpak en de interactieve, partipatieve trainingsvormen waarbij ook de meegebrachte kennis, ervaring en praktijk cases van de studenten zelf een belangrijke rol spelen tijdens de cursus.

Salah Daak uit Soedan, MPH student uit 2010, werkzaam als country director Islamic Relief UK: “Ik kon wat ik leerde tijdens de Health Planning module opnieuw toepassen waardoor we een project van $ 4 miljoen wonnen. Hierdoor kunnen we werkelijk bijdragen aan een betere gezondheidszorg voor veel mensen.

Kijk op onze website voor meer informatie over de KIT opleidingen.