Wat doen wij

Leiders in internationale gezondheidszorg

Al 50 jaar leidt KIT artsen, verpleegkundigen en andere gezondheidsprofessionals van over de hele wereld op tot leiders en experts in internationale gezondheidszorg. Dit doen we door het geven van opleidingen op het gebied van internationale gezondheidszorg. Studenten van over de hele wereld volgen Mastersprogramma’s of korte cursussen aan het KIT en maken daarna vaak een wezenlijk verschil in de gezondheidszorg in hun land. Alumni van het KIT bekleden vaak hogere posities na hun studie en kunnen daardoor bijdragen aan beleidsvorming van gezondheidszorg op district, regionaal en landelijk niveau. Vaak geven zij hun kennis ook weer door aan lokale gezondheidsprofessionals door les te geven aan universiteiten en opleidingsinstituten.

Khalid Sharifi, arts uit Afghanistan, volgde de Master in Public health in 2010. Hij werkt nu als Managing Director voor de Afghaanse NGO Social and Health Development Program (SHDP). Hij draagt bij aan beleidsvorming op gebied HIV AIDS en geeft nu zelf les aan Afghaanse artsen. Khalid Sharifi: “Met de kennis die ik heb bijgeleerd aan het KIT draag ik nu bij aan het versterken van het gezondheidsbeleid in Afghanistan.”

Waarom het KIT Scholarship Fund

De meeste studenten studeren aan het KIT met een studiebeurs maar door de daling van het aantal beurzen krijgen steeds minder studenten deze kans.
We zijn er van overtuigd dat investeren in toekomstige leiders en experts in gezondheidszorg bijdraagt aan verbetering van internationale gezondheidszorg.
Daarom is het KIT Scholarship Fund opgericht. De financiële steun wordt gegeven aan 1 student maar komt hele gemeenschappen (duizenden mensen) ten goede.

KIT en opleidingen

KIT is een not for profit organisatie die al meer dan honderd jaar aan capaciteitsopbouw, duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding werkt. Door middel van onderzoek, advies en onderwijs draagt het KIT bij aan de verbetering van de gezondheidszorg en de bestrijding van tropische ziekten in lage en midden inkomenslanden.

Lees meer over KIT en opleiding

KIT Scholarship Fund: Studenten 2015

September 2015 beginnen drie studenten met een beurs van het KIT Scholarship Fund aan hun studie aan het KIT. Tijdens dit jaar zullen ze de Master in Public Health of the Master in International Health studeren.
Allen zullen studeren met een gedeeltelijke beurs van het KIT Scholarship Fund en hebben zelf voor aanvullende financiële middelen…

Lees meer

KIT Scholarship Fund: Studenten 2016

September 2016 begonnen drie studenten hun studie aan het KIT met een beurs van het KIT Scholarship Fund.
Ze hebben allen een deelbeurs van het KIT Scholarship Fund.
We verwelkomen deze nieuwe ‘future leaders in health’. Na hun studie aan het KIT kunnen ze dankzij hun nieuw opgedane vaardigheden en kennis beter bijdragen in het verbeteren van…

Lees meer

Studenten van KIT

Studenten vanuit de hele wereld volgen bij KIT opleidingen op het gebied van internationale gezondheidszorg. De meerderheid van de studenten komt uit ontwikkelingslanden. Gezondheidsmanagers, artsen, verpleegkundigen en paramedici volgen opleidingen aan KIT zodat ze in hun eigen land gezondheidsproblemen op multidisciplinaire manier kunnen benaderen.

Lees meer over de Studenten van KIT

Wie zijn wij

Het KIT Scholarship Fund is een subfonds van de onafhankelijke stichting KIT Fonds, voor opleiding en onderzoek.

Lees meer over Wie we zijn