Gewone schenking

Met uw schenkingen groot en klein draagt u bij aan het opleiden van gezondheidsprofessionals (artsen, vepleegkundigen e.a.) uit ontwikkelingslanden tot toekomstige leiders in gezondheidszorg. Na een Masters in Public Health of International Health aan het KIT bekleden ze vaak hogere posities na hun studie en kunnen daardoor bijdragen aan beleidsvorming van gezondheidszorg op district, regionaal en landelijks niveau. Zo kunnen ze bijdragen aan een betere gezondheid voor duizenden. Giften zijn reeds mogelijk vanaf 50 Euro per jaar.

Belastingvoordeel

Afhankelijk van het belastingtarief dat van toepassing is, kunt u een gedeelte van uw schenking terugtrekken van de belasting. Giften zijn fiscaal aftrekbaar indien ze tussen de 1% en 10% van uw verzamelinkomen zijn.

Indien u van plan bent om het KIT Scholarship Fund een aantal jaar te steunen kunt u overwegen om een periodieke schenking te doen.

Notarieel vastgelegde periodieke schenkingen (voor minimaal vijf jaar) zijn niet aan een minimum of maximaal bedrag gebonden om voor fiscale aftrek in aanmerking te komen. Voor meer informatie over deze mogelijkheid volg link

Uw hele gift komt ten goede aan het KIT Scholarship Fund omdat goede doelen geen schenkingsrecht hoeven te betalen over giften (ANBI-regeling).

Rekenvoorbeeld gewone schenking

  • Voorbeeld 1: Stel, u heeft een drempelinkomen van € 60.000,-. U wilt het KIT Scholarship Fund een schenking doen. U schenkt een bedrag van bijvoorbeeld € 250,-. Omdat 1% van uw verzamelinkomen gelijk is aan € 600,- betekent dit dat uw schenking niet fiscaal aftrekbaar is. KIT Scholarship Fund betaalt geen schenkingsrecht (vanwege de status van ANBI), maar u heeft verder geen voordeel.
  • Voorbeeld 2: Stel, u heeft een drempelinkomen van € 60.000,-. U schenkt een bedrag van € 1000,-. aan het KIT Scholarship Fund. Dit is hoger dan 1% van uw verzamelinkomen inkomen en daardoor wel belastingaftrekbaar.

Bepaal het bedrag dat u wil schenken (en zie uw belastingvoordeel voor gewone of periodieke schenkingen). Daarvoor kunt u de schenkcalculator gebruiken.

Voorbeeld:

Bedrag schenking:

1000,-

Jaarlijks inkomen:

60000,-

Uw netto voordeel:

Gewone schenking (zonder notariele akte)

Periodieke gift (met notariele akte)

Verschil

Aftrekbare gift:

400,-

1000,-

600,-

Belastingvoordeel:

208,-

520,-

312,-

U betaald netto:

792,-

480,-

312,-

Hoe doe ik een schenking?

Volg deze link om direct een schenking te doen via ons online formulier. Mocht u liever zelf een overschrijving doen dan kan dit ook. In dat geval zouden we het op prijs stellen als u ons hierover per e-mail informeert. Zo kunnen we u op de hoogte houden wat er met uw giften gebeurd.

Doneer nu!