Proef op 21 oktober de oorsprong van échte chocolades in het KIT

back to list

Het Origin Chocolate Event vindt plaats op zaterdag 21 oktober in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Bezoek 70 inspirerende activiteiten in 7 hallen van het gebouw; ontmoet tijdens deze zevende editie chocolademakers uit de hele wereld, proef de verschillen in cacaosoort en origine en ervaar pairings met bier, wijn, rum, thee, honing en kaas. Kom meer te weten over ontwikkelingen in duurzame chocoladeproductie en direct trade. En geniet met alle zintuigen, want naast alle proeverijen, workshops en presentaties is er ook muziek, schilderen, films, tentoonstellingen, kinderactiviteiten en een chocolademarkt, waar de mooiste repen voor thuis verkrijgbaar zijn.

Er zijn meer dan zeshonderd aroma’s te ontdekken in origine chocolade. Dat zijn er een goede vierhonderd meer dan in wijn. Afhankelijk van de cacaosoort en de regio variëren aroma’s van fruitig, zoals als citrus of kers, tot aards en notig. Het Origin Chocolate Event stelt de smaakpapillen heerlijk op de proef.

Ook reizen exclusieve chocolademakers uit de hele wereld af naar Amsterdam voor het Origin Chocolate Event. Zij vertellen onder andere over de kunst van het chocolademaken, duurzame cacaoproductie en trends in de origine chocolade-industrie. Gepaard met een indrukwekkend sprekersprogramma, waarop namen als Clay Gordon, Martin Christy, Carlos Velasco en Estela Duque prijken, én alle chocoladeproeverijen, pairings, ceremonies en een ware chocolademarkt, is dit een werkelijk uniek jaarlijks evenement.

Origin Chocolate
Origine chocolades zijn chocolades gemaakt van cacao uit één specifieke regio. Fine flavor, biologisch en direct trade zijn kenmerken van de chocolades in deze groeiende markt. Door de beste kwaliteit cacaobonen te gebruiken en zeer veel aandacht en zorg te besteden aan het productieproces, worden de meest aromatische chocolades gecreëerd. Tijdens het evenement wordt de passie van het fijnproeven gecombineerd met het op de kaart zetten van de speciale origine chocolade.

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een onafhankelijk kennisinstituut op het terrein van duurzame ontwikkeling, gezondheid, cultuur en kennisoverdracht. Het KIT helpt bedrijven, culturele instellingen, ontwikkelingsorganisaties, overheden en veel andere organisaties in binnen- en buitenland hun doelen te bereiken met hoogwaardige en direct bruikbare kennis. Er is er veel expertise aanwezig over duurzame cacao en de internationale cacaosector.

Onze cacao expert Anna Laven zal je tijdens haar chocolate talks vertellen over de positie van vrouwen in de cacao productie en waardeketen. Meer informatie kun je vinden in het programma.