KIT als werkgever

KIT is een not-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele samenwerking. KIT richt zich op innovatieve en praktische oplossingen met focus op lage- en midden inkomenslanden (LMIC) en internationale handelsketens. Ons werkgebied omvat onderzoek, advies en training & opleiding voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten. Meer specifiek gaat het daarbij om het verbeteren van gezondheidszorg en van duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen.

De vier KIT-units die zich hier primair mee bezighouden zijn:

  • KIT Sustainable Economic Development & Gender;
  • KIT Health;
  • KIT Intercultural Professionals
  • KIT Hospitality.

Door het werk van deze afdelingen brengt KIT mensen en organisaties in Nederland en uit de hele wereld bij elkaar.

Internationale sfeer

Binnen KIT werken mensen met uiteenlopende professionele en culturele achtergronden. Van de 160 medewerkers gaan er honderd regelmatig op korte of lange missies.

In het monumentale KIT-gebouw zijn naast andere organisaties, zoals het Tropenmuseum ook de KIT stafafdelingen en KIT Gender & KIT Sustainable Economic Development & Gender gestationeerd. In het KIT gebouw aan aan de Mauritskade werken ook de professionals van KIT Intercultural Professionals en KIT Health.

Waarom werken bij KIT?

Binnen KIT werken mensen met uiteenlopende professionele en culturele achtergronden. Ons internationale kennisinstituut zorgt voor een afwisselende en inspirerende werkomgeving met zoveel diversiteit onder één dak. Die diversiteit vraagt om mensen die verder kijken dan hun eigen werkgebied. Bevlogen professionals met een zakelijke instelling, die zowel intern als extern de samenwerking opzoeken. Samen willen we onze ideële doelstellingen verwezenlijken. Die kans krijg je niet overal. Niet voor niets ervaren veel KIT-medewerkers dit als bijzonder.

Arbeidsvoorwaarden

Het KIT wil medewerkers faciliteren om zich te ontplooien en privé en werk te combineren. Bij het KIT is een voltijdaanstelling 40 uur per week. Het aantal contracturen en het werkrooster kan per persoon verschillen. Het KIT zet Virtueel Werken in als instrument dat verdere flexibilisering van je werk mogelijk maakt.

Lees alles over onze arbeidsvoorwaarden