Skip to content

De Tropentuin

In de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen ligt de Tropentuin. Sinds 2018 is er hier een buurtmoestuin, met een pluktuin vol kruiden, kas, wormenhotel, twintig moestuinbakken en meer! 

Een diverse groep van buurtbewoners, werknemers van het KIT en leden van SDG House hebben de bakken zelf gebouwd van gerecyclede materialen en waren de eerste trotse eigenaren. Elk jaar weer gaat er een enthousiaste groep Tropentuinders aan de slag met een tuin vol groenten, fruit en kruiden als resultaat.

Door het jaar heen worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de tuin. Voor de Tropentuinders zijn er maandelijks zogeheten Tropensessies. Tijdens een Tropensessie tunieren we samen onder begeleiding van een moestuincoach. Dit jaar is dat Nancy Wiltink, ook wel bekend van Soep uit Noord. Op deze manier leren Tropentuinders elkaar kennen en leren ze meer over tuinieren door vragen te stellen. Daarnaast worden er onderling, online en in de tuin, veel tips uitgewisseld.

A list of images

Ook voor niet-Tropentuinders is de Tropentuin het bezoeken waard! Kom eens langs om kruiden te plukken in onze inheemse kruidentuin, of ruil een stekje in de stek-o-theek. Regelmatig worden er ook Tuinieren in de Tropen-sessies georganiseerd, en deze zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens zo’n sessie steken we samen de handen uit de mouwen om bijvoorbeeld zeldzame bonen in te zaaien of de kruidentuin te onderhouden. Zo kun je ook zonder moestuinbak je groene vingers komen inzetten in de Tropentuin!

Wij zullen op deze pagina de aankomende maanden meer vertellen over de verschillende activiteiten in onze Tropentuin, zoals ons wormenhotel, verslagen van Tropensessies of de kas die wij in de Tropentuin geopend hebben.

De Tropentuin is een initiatief van De Gezonde Stad, KIT en SDG House. De Gezonde Stad, een stichting die zich inzet voor een gezond en duurzaam Amsterdam, is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering.

Deel deze pagina

Meer KIT Community nieuws

  • KIT stelt klaslokalen beschikbaar voor Stichting Studiezalen

    • Community
    • Nieuws

    Vanaf aankomend schooljaar gaat het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) samenwerken met Stichting Studiezalen. De klaslokalen van het KIT worden een nieuwe locatie van Studiezalen in Amsterdam Oost. Studiezalen is een organisatie die zich inzet voor jongeren in kansarme wijken in Amsterdam door hun (huiswerk)begeleiding en ruimte aan te bieden om te leren en […]

    Published on: