Skip to content

KIT stelt klaslokalen beschikbaar voor Stichting Studiezalen

Vanaf aankomend schooljaar gaat het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) samenwerken met Stichting Studiezalen. De klaslokalen van het KIT worden een nieuwe locatie van Studiezalen in Amsterdam Oost.

Studiezalen is een organisatie die zich inzet voor jongeren in kansarme wijken in Amsterdam door hun (huiswerk)begeleiding en ruimte aan te bieden om te leren en zichzelf te ontwikkelen. Bij het KIT geloven wij sterk in het belang van goed en kwalitatief onderwijs voor iedereen en dat is precies waar Stichting Studiezalen zich voor inzet.

Stichting Studiezalen gaat gebruik maken van de onderwijsfaciliteiten van het KIT. Elk jaar volgen er meer dan 200 internationale studenten opleidingen op het gebied van publieke gezondheidszorg bij ons. De klaslokalen, vergaderplekken en pauzeruimtes waar zij overdag gebruik van maken krijgen nu ook ‘s avonds een functie.

Samenwerking met Studiezalen

Stichting Studiezalen heeft 41 locaties in kansarme wijken in Amsterdam en Zaandam waar zij huiswerkbegeleiding aanbieden. Deze jongeren die vaak uit grote gezinnen komen en in kleine huizen wonen, een leerachterstand hebben of met andere problemen rondlopen kunnen bij Studiezalen terecht. Studiezalen biedt deze jongeren de ruimte, rust en veiligheid om in hun eigen wijk te kunnen studeren, maar ook om met begeleiders over andere problemen te praten. Studiezalen doet veel meer dan enkel huiswerkbegeleiding en helpt de jongeren ook met talentontwikkeling en life coaching.

Louis van den Berghe, CFO van het KIT zegt over de samenwerking met Stichting Studiezalen: “Duurzaamheid gaat niet alleen over het goed zorgen voor onze aarde, maar gaat ook over goed voor elkaar zorgen. Dit fantastische initiatief past geheel bij onze duurzaamheidsambities en doelen en wij zijn daarom heel blij dat wij onze klaslokalen beschikbaar kunnen stellen aan Stichting Studiezalen. ”

Belang van onderwijs

SDG 4 roept ons op tot het verzekeren van gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en het bevorderen van levenslang leren voor iedereen. De aanpak van Studiezalen om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren in kansarme wijken in Amsterdam sluit goed aan bij  het behalen van dit doel en de visie van KIT. Wij geloven in het belang van onderwijs en inclusie zodat iedereen dezelfde kansen kan krijgen om het beste uit zichzelf te halen. Via deze samenwerking met Stichting Studiezalen hopen wij ons steentje bij te kunnen dragen aan het behalen van dit doel in de stad.

Het KIT zal als locatie jongeren van de middelbare school welkom heten op ons locatie. Meer weten over studiezalen? Ga naar: www.studiezalen.nl

Deel deze pagina

Meer KIT Community nieuws

  • De Tropentuin

    • Community
    • Nieuws

    In de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen ligt de Tropentuin. Sinds 2018 is er hier een buurtmoestuin, met een pluktuin vol kruiden, kas, wormenhotel, twintig moestuinbakken en meer!  Een diverse groep van buurtbewoners, werknemers van het KIT en leden van SDG House hebben de bakken zelf gebouwd van gerecyclede materialen en waren […]

    Published on: