Skip to content

Catering uit eigen keuken

Bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) streven wij naar het creëren van een duurzame toekomst. Dit wordt geïmplementeerd in al onze werkzaamheden, waaronder het organiseren van prachtige evenementen en dat zult u terug zien in ons Foodbook en Drankkaart.

A list of images

(H)eerlijke smaak


In ons catering assortiment houden wij op alle fronten rekening met de beste ingrediënten, het hele jaar door, vanuit de gedachte om bewust consumeren zoveel mogelijk te stimuleren. Wij werken met lokale- en seizoensproducten en onze leveranciers zijn zorgvuldig gekozen op hun maatschappelijke betrokkenheid. Dit stopt niet alleen bij groente, fruit, vlees en vis maar zelfs onze mineraalwater en thee leveranciers dragen bij aan een bewustere samenleving. Zo’n maatschappelijk verantwoorde insteek geeft toch een goed gevoel?

Catering opties

Met ons Foodbook nemen wij u graag mee op reis door verschillende culturen en mogelijkheden. Zo is er voor ieder wat wils. Liever een volledig vegetarische lunch voor uw gasten of een veganistisch diner? Ook daar hebben onze chefs rekening mee gehouden. De veganistische opties, worden duidelijk aangegeven. Bij twijfel over een gerecht kunt u contact opnemen met het sales team.

Banqueting Folders 2024

External catering


Mocht u interesse hebben in een thematisch diner, dan brengen wij u graag in contact met onze eigen voorkeurs cateraar. Het faciliteren van eigen catering is niet mogelijk.

 • Food Favors

  FoodFavors verzorgt catering op evenementen en zorgt voor complimenten. Dit is de bevestiging dat we ons werk goed doen. Omdat wij snappen hoe onze catering aan het succes van jouw evenement werkt.

 • Famous Flavours

  Famous Flavours staat voor jarenlange ervaring, culinaire expertise en een hands-on mentaliteit. “We add flavour to your event!”

Our F&B team

Wilt u meer weten?

Vivien Rutgers
Commercial Manager

Events@kit.nl

Veelgestelde vragen

 • Hoe kom ik er met de auto?

  Neem vanaf ringweg A10 afslag Watergraafsmeer/Diemen (S113). Kies aan het einde van de afrit richting Centrum/Watergraafsmeer en rij door via de Middenweg, die overgaat in de Linnaeusstraat. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen ligt aan het einde van deze straat op de hoek met de Mauritskade.

 • Wat is de dichtsbijzijnde parkeergarage?

  Q-Park Oostpoort

  Polderweg 92, 1093 KP Amsterdam

  Vanaf de parkeergarage bent u met tramlijn 19 in twee haltes bij ons.

 • Hoe kom ik er met openbaar vervoer?

  De tramhaltes Alexanderplein en Linnaeusstraat liggen vlak naast ons gebouw en zijn eenvoudig en snel bereikbaar:

  Vanaf Amsterdam Centraal Station: tram 14 – halte Alexanderplein

  Vanaf Amsterdam Sloterdijk: tram 19 – halte Alexanderplein

 • Kan ik een boot afmeren?

  Voor Mauritskade 63 is een aanlegsteiger.

 • Is er een taxistandplaats?

  Er is een taxistandplaats vlak voor ons gebouw. U vindt deze aan de Linnaeusstraat, voor de ingang van het KIT Hotel.

 • Kan ik er parkeren?

  Door de renovatie van het KIT Hotel is onze parkeerplaats gesloten. Een uitzondering wordt gemaakt voor bezoekers met een handicap, voor deze bezoekers kan nog een parkeerplaats gereserveerd worden.

  In de buurt van het KIT zijn er verschillende mogelijkheden om te parkeren

  • Parkeren op de publieke weg in de Dapperbuurt of de Oosterparkbuurt, in deze zone kost parkeren 6.00 euro per uur.
  • De parkeergarage bij het OLVG, ‘s Gravesandeplein 120, voor 6.00 euro per uur.
  • Q-Park Oostpoort parking garage, Polderweg 92, voor € 3.33 per uur.
  • Parking garage Park Bee Ingenieur Jakoba Mulderplein, voor € 3.50 per uur.
  • Mobihub P+R Oostpoort, Polderweg 92.
  • Er zijn verschillende P+R locaties rondom de stad, die gecombineerd kunnen worden met openbaar vervoer. Kan kan bereikt worden via tram 7,14 en 19