Skip to content

Over KIT Events

Als onderdeel van een kennisinstituut hecht de afdeling Conferences & Events waarde aan een duurzame toekomst. Dit komt op verschillende manieren tot uiting. Zo wordt onze winst geïnvesteerd in de kennisprojecten van het KIT, gericht op de bevordering van gendergelijkheid, duurzame economische ontwikkeling en goede gezondheid wereldwijd. Onze duurzame identiteit wordt ook weerspiegeld in de keuzes die wij maken op het gebied van samenwerkingen, leveranciers, materialen, producten en catering.

Duurzame benadering

We streven ernaar om zo duurzaam mogelijk succesvolle conferenties en evenementen te organiseren. Dit duurzaamheidsperspectief voeren we terug in alle facetten van onze bedrijfsvoering en dragen we uit richting onze medewerkers, klanten, gasten en partners. We vertalen deze duurzame benadering naar een gastvrije houding waarmee we gasten altijd van een prettige ervaring voorzien.

Bekijk op YouTube Opens in a new window

Hoogstaande service

Bovendien zijn wij experts op het gebied van hospitality. We bieden een hoogstaande service waarbij de behoeften van onze klanten en gasten voorop staan. In de samenwerking met u als klant, nemen we dan ook graag een adviserende rol aan. Met persoonlijk contact en een hoge mate van betrokkenheid denken we met u mee. We kijken hoe we uw wensen kunnen vertalen naar een goedlopende bijeenkomst, maar gaan het liefst een stapje verder.

SDG House

Wij zijn met het KIT gehuisvest in het SDG House: een community van organisaties, ondernemers, wetenschappers en NGO’s die werken aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Bent u op zoek naar een spreker, sparringpartner of andere inhoudelijke invulling? Wij koppelen u graag met de voor u relevante partijen die onderdeel uitmaken van het SDG House. Of dat nou een wetenschapper van het KIT, een innovatieve ondernemer van de Impact Hub, een advocaat van Prakken D’Oliveira of woordvoerder van De Gezonde Stad is.

Ons sales team

Wilt u meer weten?

Vivien Rutgers
Commercial Manager

Events@kit.nl

Veelgestelde vragen

 • Hoe kom ik er met de auto?

  Neem vanaf ringweg A10 afslag Watergraafsmeer/Diemen (S113). Kies aan het einde van de afrit richting Centrum/Watergraafsmeer en rij door via de Middenweg, die overgaat in de Linnaeusstraat. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen ligt aan het einde van deze straat op de hoek met de Mauritskade.

 • Wat is de dichtsbijzijnde parkeergarage?

  Q-Park Oostpoort

  Polderweg 92, 1093 KP Amsterdam

  Vanaf de parkeergarage bent u met tramlijn 19 in twee haltes bij ons.

 • Hoe kom ik er met openbaar vervoer?

  De tramhaltes Alexanderplein en Linnaeusstraat liggen vlak naast ons gebouw en zijn eenvoudig en snel bereikbaar:

  Vanaf Amsterdam Centraal Station: tram 14 – halte Alexanderplein

  Vanaf Amsterdam Sloterdijk: tram 19 – halte Alexanderplein

 • Kan ik een boot afmeren?

  Voor Mauritskade 63 is een aanlegsteiger.

 • Is er een taxistandplaats?

  Er is een taxistandplaats vlak voor ons gebouw. U vindt deze aan de Linnaeusstraat, voor de ingang van het KIT Hotel.

 • Kan ik er parkeren?

  Door de renovatie van het KIT Hotel is onze parkeerplaats gesloten. Een uitzondering wordt gemaakt voor bezoekers met een handicap, voor deze bezoekers kan nog een parkeerplaats gereserveerd worden.

  In de buurt van het KIT zijn er verschillende mogelijkheden om te parkeren

  • Parkeren op de publieke weg in de Dapperbuurt of de Oosterparkbuurt, in deze zone kost parkeren 6.00 euro per uur.
  • De parkeergarage bij het OLVG, ‘s Gravesandeplein 120, voor 6.00 euro per uur.
  • Q-Park Oostpoort parking garage, Polderweg 92, voor € 3.33 per uur.
  • Parking garage Park Bee Ingenieur Jakoba Mulderplein, voor € 3.50 per uur.
  • Mobihub P+R Oostpoort, Polderweg 92.
  • Er zijn verschillende P+R locaties rondom de stad, die gecombineerd kunnen worden met openbaar vervoer. Kan kan bereikt worden via tram 7,14 en 19