Skip to content

Het KIT-fonds: Beurzen voor medische professionals

Uw steun voor één student betekent betere gezondheid voor duizenden

De afgelopen decennia is de gezondheidszorg wereldwijd aanzienlijk verbeterd. Toch heeft nog steeds ruim 30 procent van de wereldbevolking geen toegang tot goede gezondheidszorg. Elke dag sterven mensen aan ziektes die te voorkomen of te genezen zijn, zoals diarree en malaria. Of door een gebrek aan basiszorg voor zwangere vrouwen, waardoor fatale complicaties kunnen ontstaan.

Een belangrijke oorzaak hiervan is het gebrek aan goed opgeleide managers en gekwalificeerd personeel. Het KIT Fonds steunt gezondheidsprofessionals uit lage- en middeninkomenslanden om een master in Public Health and Health Equity te volgen bij het KIT. Zodat zij als toekomstige leiders de gezondheidszorg wereldwijd kunnen verbeteren.

Leiders in gezondheidszorg

KIT Royal Tropical Institute leidt al meer dan 50 jaar dokters, verpleegkundigen en andere gezondheidsprofessionals op tot leiders en experts in gezondheidszorg. In samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam geeft KIT een internationale masterprogramma’s, geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). We hebben meer dan 5.000 studenten getraind via korte cursussen en masters.

Er zijn echter nog veel meer beurzen nodig. Een dokter uit Malawi of een verpleegkundige uit Soedan kan het zich niet veroorloven om bij het KIT te studeren. En er zijn steeds minder mogelijkheden om een beurs aan te vragen.

Graduates pose on the steps of KIT Amsterdam after their Graduation Ceremony

Investeren waar het werkt

De artsen, verpleegkundigen, apothekers, verloskundigen en andere gezondheidsexperts die dagelijks met patiënten werken, zijn vaak het meest gemotiveerd om de gezondheidszorg toegankerlijker en beter te maken voor de meest kwetsbare mensen ter wereld. Zij kennen en begrijpen de complexe lokale context waarin zij werken het beste en nemen deze kennis en ervaring mee naar management- en bestuursfuncties. Zo kunnen zij positieve invloed uitoefenen op gezondheidsbeleid, bijvoorbeeld om de uitrol van vaccinaties en de planning van zorg effectiever te maken.

Een opleiding maakt het verschil voor duizenden

Het werkt: onze alumni werken wereldwijd aan de verbetering van zorg op alle niveaus. Ze geven hun kennis door in lokale en internationale organisaties, besteden meer aandacht aan preventie, vechten tegen epidemieën als Ebola, malaria, HIV en Covid-19. Ze verbeteren de moeder- en kindzorg en versterken de aanwezige gezondheidssystemen, bijvoorbeeld als beleidsmaker of manager bij het ministerie. Op deze manier maakt één masterstudent het verschil voor de gezondheid van duizenden mensen.

Help ons om meer gezondheidswerkers te trainen. Zij maken het verschil, daar waar dit het meest nodig is. Uw steun voor één student betekent een betere gezondheid voor duizenden!

Steun het KIT Fonds ⮕
Graduates during Graduation ceremony 2023-2024
Studying at KIT helped me to have a critical mind and to think out of the box. I work now for the National Cancer Prevention Centre in Zambia. We have screened close to 200,000 women in the cervical cancer programme… We have also… trained people from eleven other African countries. I could not have succeeded in all that without the training in public health at KIT.
Sharon Kapambwe Medical doctor from Zambia and Director of the National Cancer Prevention Centre in Zambia

Vragen over het KIT Fonds?

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden te geven aan het KIT Fonds? Bent u benieuwd belastingvoordeel als u schenkt via een periodieke schenkingsovereenkomst? Of wil u meer weten over de impact die de studenten in hun verdere carrière maken? Neem contact met ons via onderstaande knop, of stuur een mailtje naar kitfund@kit.nl.

Wij staan u graag te woord!

Bekijk op YouTube Opens in a new window

ANBI status

Het KIT Fonds heeft de ANBI status (‘Algemeen Nut Beogende Instelling’). Daarmee betaalt het geen schenkbelasting of erfbelasting over uw bijdrage. Uw giften kunt u aftrekken van uw belastbaar inkomen. Heeft u een periodieke overeenkomst? Dan mag u het volledige giftbedrag aftrekken. Zonder overeenkomst kunt u een bedrag tussen de 1% en 10% van uw belastbaar inkomen aftrekken.

Meer weten? Kijk op de website van de Nederlandse belastingdienst.

CBF-Erkend Goed Doel

Het KIT Fonds is een CBF-Erkend Goed Doel. Dit betekent dat het fonds voldoet aan strenge kwaliteitseisen.

Bekijk het CBF-Erkenningspaspoort

Blijf op de hoogte

In onze KIT Fonds nieuwsbrief delen meer over de impact van een beurs, nodigen we u uit voor bijzondere ontmoetingen en delen beursstudenten hun ervaringen. U ontvangt ongeveer 4x per jaar een e-mail van ons. Uitschrijven kan op ieder moment.