Skip to content

KIT Hotel

Ons hotel gelegen naast het Oosterpark wordt volledig gerenoveerd. Het nieuwe KIT Hotel, ontworpen door WAA, wordt een van de meest duurzame hotels van Amsterdam. Het hotel krijgt een nieuw restaurant en een daktuin met terras. Tijdens de renovatie is het KIT Hotel gesloten. Het hotel zal naar verwachting in 2025 openen.

Het hotel – een betonnen toren uit 1967 op het terrein van het KIT aan het Oosterpark – wordt van binnen en buiten compleet gerenoveerd, naar een ontwerp van Wiel Arets Architects. Een aantal elementen die kenmerkend zijn voor het huidige gebouw blijven behouden in het nieuwe ontwerp.

Het hotel zal beschikken over 80 kamers, een nieuw restaurant op de begane grond, en een daktuin met bar op de eerste verdieping, die uitzicht biedt op het Oosterpark en de binnentuin van het KIT.

Duurzaam

Met de renovatie wordt het KIT Hotel een van de duurzaamste hotels in Amsterdam. Het gebouw wordt volledig gasloos. Daarvoor komt er een warmte-koude opslag (WKO) installatie die ook het monumentale hoofdgebouw van het KIT bedient. Dat past geheel bij de ideële missie van het KIT om bij te dragen aan een eerlijkere en duurzamere wereld, en de ontwikkeling van de locatie als kenniscentrum, hospitality venue en werkplek voor duurzaamheid.

Architect Wiel Arets ziet het hotel als “een parel in het Oosterpark”. “Het KIT Hotel met restaurant, daktuin en terras belooft een belangrijke groene plek te worden in Amsterdam Oost. Het gebouw krijgt een kristallijne huid die de verbinding tussen het park en het hotel manifesteert” zegt de architect, die in 2021 de prijs voor het Beste Gebouw van Nederland ontving voor zijn ontwerp van het Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas.

A list of articles

Gerelateerd nieuws
 • KIT definitief fossielvrij

  • Nieuws

  Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) heeft vandaag de gaskraan definitief dichtgedraaid, en de verwarmingsketels verwijderd uit het gebouw. Daarmee is KIT, het grootste rijksmonument van Amsterdam, fossielvrij. De oude gasgestookte ketels maken plaats voor warmtepompen, die met behulp van een ondergrondse warmte-koude opslag (WKO) het historische gebouw van het KIT gasvrij gaan verwarmen […]

  Published on:
 • KIT draait de gaskraan dicht

  • Nieuws

  De gaskraan is dichtgedraaid. Nog even en de ketels worden weggehaald. Dan is het KIT definitief fossielvrij! Op 14 februari startte installatiebedrijf Linthorst Techniek met de aanleg van een ondergrondse warmte-koude opslag (WKO). Met behulp van deze WKO en de installatie van warmtepompen, gaat het KIT haar historische gebouw, het grootste rijksmonument van Amsterdam, gasvrij verwarmen […]

  Published on:
 • Grootste rijksmonument van Amsterdam gaat van het gas af

  • Nieuws

  KIT, een rijksmonument uit 1926, gaat van het gas af. Daarmee is het KIT het grootste rijksmonument van Amsterdam dat de gaskraan dichtdraait. Het KIT gaat gebruik maken van ondergrondse warmte-koude opslag om het historische gebouw te verwarmen. Ook het hotelgebouw op de campus van het KIT gaat van het gas af. Renovatie Tropen Hotel […]

  Published on: