In Memoriam Ivan Wolffers

News

Tot ons verdriet is Ivan Wolffers vorige week overleden; een afscheid dat hij vooraf aankondigde maar ons toch aangrijpt nu het werkelijk zo is.

Ivan Wolffers


Ivan was decennia lang verbonden aan de Master opleidingen Internationale Gezondheid aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Als voorzitter van de examencommissie en examinator heeft hij het onderzoekswerk van honderden studenten uit alle delen van de wereld beoordeeld. Hij legde daarbij de lat hoog om de kwaliteit van hun werk en de cursus te waarborgen, maar altijd met oog voor de persoonlijke situatie van studenten en de maatschappelijke omstandigheden in hun land van herkomst.

Voor iedereen in het vakgebied van Global Health, was Ivan een buitengewoon inspirerende gezondheidsexpert en -activist, die zich met overgave inzette voor goede gezondheidszorg in lage- en middeninkomenslanden, en kwalitatief hoogstaand onderwijs voor gezondheidswerkers.

Zijn open benadering van seks en seksualiteit heeft bijgedragen aan het werk op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in Nederland en daarbuiten, zeker in het begin en tijdens het hoogtepunt van de HIV-pandemie.

En zoals in al zijn werk, maakte Ivan ook op dit gebied medische en sociaal-wetenschappelijke inzichten voor iedereen toegankelijk. Dat kon hij als geen ander. Wij zullen het veelzijdige talent van deze toegewijde man enorm missen.