Skip to content

KIT biedt Kids van Amsterdam nieuw thuis in verbouwd theater

Na een lange zoektocht heeft de Kids van Amsterdam (KVA) een nieuwe locatie gevonden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). 

In het KIT gaat de organisatie hun begeleiding en muziek- en danslessen met jongeren voortzetten. Een aantal ruimtes in het voormalige Tropentheater worden hiervoor in de komende periode verbouwd. De start van deze samenwerking en de verbouwing is op donderdag 9 februari feestelijk onderstreept met een officiële ondertekening met beide partijen en stadsdeelvoorzitter Carolien de Heer. De Kids van Amsterdam verzorgden tijdens dit moment spectaculaire optredens op het bouwterrein en op het podium van het Kit Theater.

A list of images

“We bieden graag ruimte in ons gebouw aan de Kids van Amsterdam. De talentontwikkeling en het waarborgen van maatschappelijke welzijn voor jongeren in deze buurt sluiten naadloos aan bij andere lokale initiatieven die wij onderdak bieden, zoals de huiswerkbegeleiding van Studiezalen voor scholieren, en buurtactiviteiten als Afval voor Oogst in onze binnentuin”, aldus Henri van Eeghen CEO van het KIT.

Nathalie Oldenstam, directrice Kids van Amsterdam: “De samenwerking en huisvesteging in het KIT is een droom die werkelijkheid wordt. Het ontwerp van de dans- en muziekstudio’s met alle faciliteiten voor kinderen, ziet er fantastisch uit. Hierdoor kunnen wij onze missie voortzetten, kinderen vertrouwen geven en een veilige thuishaven bieden. De kinderen zijn de nieuwe generatie en samen met hun werken we aan de groei van de Amsterdamse toekomst. We kunnen niet wachten op onze eerste voorstelling in het KIT Theater”.

KVA naar verwachting vanaf volgend schooljaar in het KIT

Voor de huisvesting van de KVA worden de theaterzaal en de bijbehorende ruimtes opgeknapt. Twee zalen worden omgetoverd tot dans- en muziekstudio’s en ook de foyer wordt hersteld. Het voormalige Tropentheater dat sinds 2013 gesloten is, krijgt met de komst van de KVA weer een publieke rol in de buurt. Dit past goed bij de doelen van het KIT als werk- en ontmoetingsplek voor sociaal ondernemerschap en duurzaamheid in de stad. De werkzaamheden voor de verbouwing zijn al een aantal weken bezig en zullen uiterlijk september 2023 klaar zijn.

Kids van Amsterdam

De KVA bestaat sinds 2007 en is gehuisvest in het Hugo Olijfveldhuis aan de Zeeburgerdijk. De organisatie zoekt al enige tijd een nieuwe locatie die meer ruimte biedt voor het groeiende aantal cursisten. De KVA is ontstaan uit de wijkaanpak in de Transvaalbuurt. In 2007 wonnen zij de betere buurtprijs van Ymere. En in 2009 werd de organisatie verkozen tot beste buurtplan van Nederland.

Deel deze pagina

Meer nieuws

 • Voorstelling Kids van Amsterdam

  • Live
  • Nieuws

  Op zaterdag 20 April a.s. is er in de Koningin Máxima zaal van KIT een bijzondere theatervoorstelling van de Kids van Amsterdam. De voorstelling, getiteld ‘Growth’ gaat, in de woorden van de makers, ‘over acceptatie, groei en steun’.  De voorstelling is een productie van de Kids van Amsterdam o.l.v. artistiek leider Luciano Hiwat en Angelo Ormskerk. […]

  Published on:
 • KIT Live wordt de thuisbasis voor de Orange Theatre Company

  • Live
  • Nieuws

  Het voormalige Tropentheater van KIT keert terug als ‘KIT Live’, met Orange Theater Company (OTC) als een van de vaste theatergroepen. Geweldig interview in Het Parool met Sairah Erens en Elyse O’Shaughnessey van Orange Theatre Company, een Engels-talig gezelschap dat binnenkort een eigen podium zal hebben in het theater van KIT. De jeugdgroep van het […]

  Published on:
 • Opening KIT Live: nieuwe locatie Kids van Amsterdam

  • Live
  • Nieuws

  Aanstaande vrijdag nemen de Kids van Amsterdam (KVA) hun intrek in twee gloednieuwe dans- en muziekstudio’s die het KIT voor hen heeft ingericht. De studio’s maken deel uit van KIT Live: een centrum voor lokale initiatieven en evenementen die bijdragen aan inclusie en duurzaamheid, op de plek van het voormalige Tropentheater aan de Linnaeusstraat. Naast twee dans- […]

  Published on: