Skip to content

Benoeming nieuwe Voorzitter RvC

Published on:

Wij zijn zeer verheugd met de benoeming van Tanja Nagel als nieuwe Voorzitter van de Raad van Commissarissen van het KIT.

Tanja Nagel heeft brede ervaring als bestuurder en toezichthouder. Zij heeft een lange loopbaan in de financiële sector. Na afronding van haar studie rechten aan de Universiteit Utrecht begon zij haar carrière in 1985 bij Amro Bank, waarna een lange carrière volgde bij Van Lanschot Bankiers, laatstelijk als Concern Directeur Private Banking Nederland. Van 2009 tot 2017 was zij Voorzitter van de Raad van Bestuur van Theodoor Gilissen Bankiers.

Tanja heeft een aanzienlijke portefeuille opgebouwd van toezichthoudende functies. Zij is voorzitter van de Raad van Toezicht van het Dutch Security Institute, en vice voorzitter van de Raad van Commissarissen van EY Nederland. Verder is zij lid van de Raad van Toezicht van Stichting Oncode en bestuurslid van de Stichting CapitalAmsterdam. Daarnaast is zij regelmatig te gast in het Boardroompanel van het radioprogramma “Zaken doen” op BNR. Zij is angel investor bij een aantal startups in Afrika.

Tanja is trotse moeder van twee volwassen kinderen, die zich beiden bezighouden met de energietransitie. Ze woont in Den Haag, is (bij elk weertype) dol op het strand en de zee, en is graag op het water te vinden.

We zijn er van overtuigd dat Tanja met haar kennis, ervaring en netwerk veel waarde gaat toevoegen aan het KIT en we kijken er naar uit om met haar samen te werken.  

Tanja zal per eind juni Paul Strengers opvolgen, onze huidige voorzitter van de RvC, die na zijn tweede termijn van vijf jaar zijn functie beëindigt. We zijn Paul zeer erkentelijk voor zijn waardevolle bijdragen aan het KIT in de afgelopen tien jaar. In het bijzonder danken we hem voor zijn inspirerende leiderschap, de zeer plezierige samenwerking en zijn tomeloze inzet en enthousiasme voor het KIT.

Share this page

A list of articles

 • Voorstelling Kids van Amsterdam

  • Live
  • Nieuws

  Op zaterdag 20 April a.s. is er in de Koningin Máxima zaal van KIT een bijzondere theatervoorstelling van de Kids van Amsterdam. De voorstelling, getiteld ‘Growth’ gaat, in de woorden van de makers, ‘over acceptatie, groei en steun’.  De voorstelling is een productie van de Kids van Amsterdam o.l.v. artistiek leider Luciano Hiwat en Angelo Ormskerk. […]

  Published on:
 • Bericht uit Juba, Zuid-Soedan: Het A3 Zaadproject

  • Institute
  • Bericht uit
  • Nieuws

  Door Lisa de Graaf Sinds 2021 werkt het KIT samen met IFDC aan het project A3-SEED, Accelerating Agriculture and Agribusiness, in Zuid-Soedan. Nicola Francesconi, Sandra Quintero en ik reisden onlangs naar Juba als onderdeel van het project. De Zuid-Sudanese zaadsector commercialiseren Sinds Zuid-Soedan in 2011 een soevereine staat werd, wordt de zaadsector van het land […]

  Published on:
 • KIT lanceert nieuwe merken

  • Nieuws

  KIT Institute, KIT Live, KIT Events: het zijn enkele van de nieuwe merknamen die wij met gepaste trots presenteren. De merken vormen een familie met als ‘moedermerk’ eenvoudigweg KIT. De nieuwe merken voorzien in de uitbreiding van activiteiten van KIT.  De laatste jaren heeft KIT zich ontwikkeld van enkel een kennisinstituut tot een gewilde conferentie- […]

  Published on: