Henri van Eeghen

Personeel

Sinds 1 januari van dit jaar is Henri van Eeghen CEO van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Henri is een verbinder in hart en nieren met veel internationale ervaring in het bedrijfsleven en de not-for-profit sector

Voor zijn aanstelling bij het KIT was Henri CEO van Synergos Institute, een netwerkorganisatie voor filantropie met meer dan 400 leden wereldwijd. Daarvoor was hij ondermeer Senior Director bij Mercy Corps, een Amerikaanse ontwikkelingsorganisatie met vestigingen in meer dan 40 landen, COO van de Nederlandse noodhulp- en ontwikkelingsorganisatie Cordaid, en CEO van de Van Eeghen Group, een familiebedrijf opgericht in 1662 dat zich toelegt op de productie en distributie van voedingsingrediënten.

Henri is een leider die wordt gedreven door een sterk verantwoordelijkheidsgevoel om bij te dragen aan een rechtvaardige en duurzame wereld.  Daartoe heeft hij een empathische en verbindende leiderschapsstijl omarmt, die mensen bij elkaar brengt, samenwerking voedt en aanzet tot positieve verandering.