Terugkeerprogramma

Dit programma is voor expats die terugkeren naar hun thuisland en eigen cultuur. Na een tijd van afwezigheid kunnen mensen aanlopen tegen onverwachte moeilijkheden. Dit programma helpt bij die overgang. Terugkerende expats leren de veranderingen in zichzelf en in hun thuisland beter begrijpen.

Wat leer je?

Deelnemers leren om sociale situaties en verwachtingen in perspectief te plaatsen en om de culturele re-introductie te verwerken. Na het volgen van dit programma kunnen deelnemers beter omgaan met de veranderde omstandigheden in hun thuisland. Ook is er aandacht voor hoe zij hun sociale netwerk opnieuw vorm kunnen geven. Verder komen de volgende onderwerpen ook aan bod:

  • Het terugkeerproces 
  • De ervaring onder woorden brengen
  • Huidige ontwikkelingen
  • Ervaringen van andere terugkerenden

Gerelateerde services

Terugkeerprogramma junior

Dit programma helpt kinderen van terugkerende expats met de overgang naar hun oorspronkelijke cultuur. Het programma is afgestemd op kinderen van expats en internationale werknemers tussen zes en zestien jaar. Het wordt aangepast op de behoeftes van de leeftijd van de deelnemers.

More about Terugkeerprogramma junior

Nederland begrijpen

Deze training is gericht op expats en internationale werknemers die naar Nederland zijn verhuisd. Deelnemers leren om Nederlandse culturele ervaringen en situaties in perspectief te plaatsen. Het programma helpt om frustratie en teleurstelling te verminderen bij interculturele communicatie.

More about Nederland begrijpen

Landeninformatie Programma

Dit programma helpt expats en internationale werknemers soepel te integreren in een nieuwe cultuur. Deelnemers leren om rekening te houden met individuele gedragsnormen, omgevingsfactoren en cultuurverschillen waardoor zij nieuwe ervaringen en situaties in perspectief kunnen plaatsen.

More about Landeninformatie Programma

Zakencultuur Training

Dit programma helpt internationaal opererende professionals om snel effectief te worden in een onbekende zakencultuur. Gebaseerd op de aard van het bedrijf, het land en de professionele rol selecteren we een expert die aansluit op de ontwikkelingsbehoefte van de deelnemer.

More about Zakencultuur Training

Contact us

Contact Intercultural Professionals