Deze pagina is alleen beschikbaar in het Engels.

Opening KIT Live: nieuwe locatie Kids van Amsterdam

News

Aanstaande vrijdag nemen de Kids van Amsterdam (KVA) hun intrek in twee gloednieuwe dans- en muziekstudio’s die het KIT voor hen heeft ingericht. De studio’s maken deel uit van KIT Live: een centrum voor lokale initiatieven en evenementen die bijdragen aan inclusie en duurzaamheid, op de plek van het voormalige Tropentheater aan de Linnaeusstraat.

Naast twee dans- en muziekstudio’s omvat KIT Live een theaterzaal, een podcaststudio en KIT Café, een koffie- en lunchgelegenheid die vanaf 3 oktober a.s. dagelijks van dinsdag t/m zondag van 10:00 – 17:00 geopend is voor het publiek. Aan de renovatie van de theaterzaal en de inrichting van de podcaststudio wordt nog gewerkt. Deze worden naar verwachting in het najaar van 2024 opengesteld. 

In de studio’s van KIT Live gaat KVA de begeleiding en muziek- en danslessen met jongeren voortzetten. Het nieuwe thuis van de Kids zal vrijdag 29 september a.s. feestelijk worden geopend door Carolien de Heer, Voorzitter van Stadsdeel Oost.

KIT Live

“We zijn ontzettend blij dat de Kids van Amsterdam nu hun intrek hebben genomen in de studio’s van KIT Live, na maanden van verbouwing. Wat KvA hier doet aan sociale inclusie en talentontwikkeling van jongeren uit de buurt sluit naadloos aan bij andere buurtactiviteiten die wij al onderdak bieden, zoals de huiswerkbegeleiding van Studiezalen. Wat ons betreft volgen er meer lokale  initiatieven die passen bij ons streven om bij te dragen aan sociale inclusie en duurzaamheid in de stad”, aldus Louis van den Berghe, campus directeur van het KIT.

Kids van Amsterdam

De KVA bestaat sinds 2007 en was gehuisvest in het Hugo Olijfveldhuis aan de Zeeburgerdijk. Al jaren is de organisatie op zoek naar een nieuwe locatie die meer ruimte biedt voor het groeiende aantal cursisten.

Nathalie Oldenstam, directeur Kids van Amsterdam: “Onze verhuizing van de Zeeburgerdijk naar KIT Live in de Linnaeusstraat markeert een belangrijke mijlpaal in onze missie om een thuis te bieden aan kinderen en tieners in Amsterdam. Jaarlijks bereiken wij tussen de 300 en 400 kinderen en tieners, helpen we hen hun doelen te bereiken en bieden we een veilige omgeving waarin zij zich kunnen ontwikkelen. Met de verhuizing naar deze prachtige nieuwe locatie creëren wij nieuwe kansen en mogelijkheden voor de komende 10 jaar.”