Uitreiking Eijkman Medaille tijdens NVTG Symposium

News

Op vrijdag, 9 juni wordt de Eijkman Medaille 2017 uitgereikt aan Dr. Teun Bousema van het Radboud Universitair Medisch Centrum te Nijmegen en Prof.dr. Martin Grobusch van de Universiteit van Amsterdam. De ceremonie vindt plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam tijdens het congres ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde, ‘From Tropical Medicine to Global Health’.

Dr. Bousema krijgt de medaille vanwege zijn werk op het gebied van de malaria epidemiologie als blijk van aanmoediging. Zijn werk zorgde voor nieuwe inzichten in de verspreiding van malaria. Bovendien leverde zijn onderzoek naar transmissie blokkerende medicijnen handvatten voor de betere bestrijding van malaria.

Prof.dr. Grobusch krijgt de medaille vanwege zijn werk op het gebied van wetenschap en kennisoverdracht in de tropengeneeskunde als blijk van verdienste. Hij heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de bestrijding van zowel malaria als drug-resistente tuberculose.

Achtergrond
Het Eijkman Medaillefonds werd opgericht op 1 oktober 1923 ter huldiging van Prof. dr. C. Eijkman, Nobelprijswinnaar op het gebied van de vitamineleer. Nu heeft de Stichting tot doel het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Tropische Geneeskunde, o.a. door het toekennen van de Eijkman Medaille aan personen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van Tropische Geneeskunde in de ruimste zin van het woord. Het secretariaat van de stichting wordt gevoerd door KIT Royal Tropical Institute.

Pers
Pers is van harte welkom tijdens de medaille uitreiking en er is na afloop gelegenheid even met de laureaten te spreken. Op donderdagmiddag 8 juni is er gelegenheid te bellen met Prof.dr. Paul R. Klatser, Secretaris-Penningmeester St. Eijkman Medaillefonds, tel. 06-12060256. De ceremonie zelf vindt plaats op vrijdag 9 juni van 16.30-17.15 met aansluitend een receptie.

Vind hier meer informatie over (de uitreiking van) de Eijkman Medaille.